Úterý, 21 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaPolicisté na Litoměřicku zkontrolovali 136 aut, padaly pokuty za rychlost

Policisté na Litoměřicku zkontrolovali 136 aut, padaly pokuty za rychlost

Od pátku 16. 6. do pondělí 19. 6. 2023 probíhala také v litoměřickém okrese celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu.

Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů a zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní.Policisté během akce zkontrolovali 136 vozidel a zjistili 43 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 31 300 korun.

Nejvíce pokut „padlo“ za rychlou jízdu, kdy řidiči sešlápli pedál plynu trochu více ve 29 případech.
Čtyři kontrolovaná vozidla se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu, ve dvou případech se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy a v jednom případě o nepoužití zádržného systému.

Závažnějším jednáním jednoho řidiče, který měl pozitivní test na návykové látky, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Obdobné akce budou probíhat i v příštích dnech.

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -