Pondělí, 29 dubna, 2024
14.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBezplatné parkování pro elektroauta Litoměřice nepřipravují

Bezplatné parkování pro elektroauta Litoměřice nepřipravují

Litoměřice – Bezplatné parkování pro elektromobily a hybridy na Mírovém náměstí. Takové bylo jedno z témat posledního zasedání komise životního prostředí, které je poradním orgánem Rady města Litoměřice.

Právě podpora elektroaut by mohla být jedním z kroků, jež by pomohl snížit emisní zátěž v ovzduší způsobenou stále rostoucím počtem automobilů se spalovacími motory. Komise nakonec v hlasování návrh na parkování zdarma na Mírovém náměstí pro elektromobily a hybridy nepodpořila.

Vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích Pavel Gryndler a člen komise životního prostředí, vysvětlil, že ačkoli se město snaží elektromobilitu podporovat různými způsoby, zřízení vyhrazených míst pro elektromobily s bezplatným parkovným se v současné době v Litoměřicích nepřipravuje.

„Pokud by v budoucnu měla elektroauta parkování na vyhrazených místech zdarma, rozhodně by to nebylo na úkor klasických aut. Mohlo by se například jednat o plochy na místech, kde není problém s kapacitou parkovacích míst,“ ujistil Pavel Gryndler.

Litoměřice se elektromobilitu snaží podporovat například tím, že na svém území již několik let budují nabíjecí stanice nebo mají elektroauta ve svém vozovém parku. Místa s možností dobíjení elektromobilů, by měla být také součástí parkovacího domu v ulici Růžovka, jehož projekt budou příští týden schvalovat zastupitelé.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -