Sobota, 27 dubna, 2024
18.1 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLITOMĚŘICE: Pro hospic letos v letním kině hrál a zpíval David Koller

LITOMĚŘICE: Pro hospic letos v letním kině hrál a zpíval David Koller

VIDEO: Před dvanácti lety Hospic sv. Štěpána bojoval s finančními problémy. Coby nováček v oblasti zdravotních a sociálních služeb tehdy totiž neměl státem vytvořené odpovídající podmínky financování provozu. Na pomoc tenkrát přispěchal Nadační fond Kalich. A přestože finanční situace litoměřického hospice se za ty roky stabilizovala, Nadační fond Kalich tomuto zařízení pomáhá dál. Každý rok pro něj uspořádá benefiční koncert. Na tom letošním, s pořadovým číslem dvanáct, hrál a zpíval David Koller s kapelou.
Koncert Davida Kollera proběhl v letním kině. Zazněly ty největší hity kapely Lucie i pecky z Davidova nejnovějšího alba.
Výtěžek ze vstupného letos činil 190 tisíc korun. Alexandr Vondra ještě 20 tisíc přidal, a tak na konto hospice putuje rekordních 210 tisíc korun. Peníze hospic mimo jiné využije na neodkladné opravy, mezi které patří například výměna plynových kotlů.
Kdo bude na Benefičním koncertu pro hospic příští rok, zatím není jasné. Nadační fond Kalich o tom ale začne přemýšlet už na podzim.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -