Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSváťovo dividlo zahraje na tržnici pro dobrou věc!

Sváťovo dividlo zahraje na tržnici pro dobrou věc!

Litoměřice – Už zítra – v sobotu 10. června – zahraje na Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích Sváťovo dividlo pohádku O Perníkové chaloupce. Představení začíná v 10 hodin dopoledne. Dobrovolné vstupné Sváťa věnuje rodině Marušky Vaďurové. Hraje se za každého počasí, tak přijďte!

Peníze můžete Sváťovi vhodit do klobouku po představení.

Maruška Vaďurová je na mateřské dovolené. S manželem Honzou mají dvě děti – Klárku (6 let) a Aničku (11 měsíců). Až do loňského roku žili „normální,“ spokojený život. 14. srpna 2022 ale Honza spadl ze střechy – a ten den se všechno změnilo.

Pro Honzu přiletěl vrtulník a transportoval ho do nemocnice v Ústí nad Labem. Tady ho uvedli do umělého  spánku a absolvoval první operaci. Od té doby jich podstoupil ještě několik. Přežil – ale ukazuje se, že léčba bude běh na dlouhou trať. V důsledku zranění navíc prodělal několik epileptických záchvatů.

Maruška, které v pubertě zemřela maminka,  se v mezičase snaží udržet chod rodiny a „honí se za každou stokorunou.“ Přátelé proto založili veřejnou sbírku, aby mladé rodině aspoň trochu ulevili.

Celý příběh Marušky a Honzy Vaďurových si přečtěte TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -