Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiCharitativní cyklistický peloton projede v pátek Litoměřicemi

Charitativní cyklistický peloton projede v pátek Litoměřicemi

Litoměřice – V pátek 9. června odpoledne přijede do Litoměřic cyklistický peloton, který vyrazil 31. května z Ostravy v rámci charitativní akce Na kole dětem.

Ta se již poněkolikáté koná na podporu onkologicky nemocných dětí. V královském městě zakončí desítky cyklistů předposlední devátou etapu kolem 15.30 hodin. Litoměřicemi projedou ve směru od Žalhostic kolem Kalich Areny a Severky na Mírové náměstí.

Peloton dojede do Parku inspirace ve Velkých Žernosekách, kde proběhne i doprovodný kulturní program.

Časový harmonogram programu:
15:30 – 15:45 vystoupení tanečníků z DMC revolution
15:50 příjezd peletonu
16:00 přivítání peletonu a předání certifikátu
16:15 hudební vystoupení dua Pavel Houfek a Kaca Rousová
17:30 ukončení programu

Peloton na celé trase doprovázejí dva motocykly a dvě doprovodná vozidla pořadatele vybavená výstražným oranžovým světlem. Řidiče proto prosíme o zvýšenou pozornost a ohleduplnost, neboť mezi účastníky jsou všechny generace včetně dětí.

O akci

Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima Praha, Haima Ostrava, Šance Olomouc, sluneční paprsek Praha a nadačním fondem Krtek, které již řadu let pracuji při dětských onkologických klinikách.

Autor: Radim Tuček

Foto: Milan Kabelka

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -