Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSbory zpívaly pro radost, sbormistři rozdávali dárky

Sbory zpívaly pro radost, sbormistři rozdávali dárky

Litoměřice – Dětské sbory ZUŠ Hlásek a SamoHlásek zpestřily Den dětí v Litoměřicích.  

Jejich koncert ve Varhanním sále ZŠ Boženy Němcové částečně navázal na vystoupení sborů před dvěma měsíci v Máchově divadle, kde legendární litoměřický sbor slavil dodatečně své šedesátiny.

„Dneska jsme chtěli připomenout, jak jsme na začátku školního roku začínali na ‚jednohlasech‘ a co jsme pak v jeho průběhu dokázali. Takže šlo o shrnutí sezóny,“ uvedl při čtvrtečním  koncertu sbormistr Hlásku Jakub Kacar.  Stejně to vidí i Dominika Valešková, která vede přípravku.  „Nejsme nějaké megasbory, starší sbor má kolem tří desítek členů, moje přípravka polovinu, děti ale zpívají s nadšením, v radosti a pohodě…Prostě, je to prožité,“ tvrdí sbormistryně SamoHlásku.

Oba sbory sice nebyly kvůli marodce i mnoha akcím a školním výletům kompletní, přesto podaly dobré výkony a sbormistři i publikum v zaplněném sále byli s vystoupením spokojeni. Hlásek v závěru nabídl osvědčený mix skladeb skupiny Queen, hymnické tečce „We will rock you“ ovšem předcházela gratulace.

Sbormistr vybalil tašku plnou dárků a poblahopřál každému z členů sboru i doprovodného sexteta. Předtím se dočkali i ti nejmenší ze SamoHlásku – vybírali si z košíku, s nímž je po jejich pásmu obešla Dominika. 

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -