Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřice – Víkend a spolu s ním i naše (lehce opožděná) pozvánka s tipy, kam můžete vyrazit – s dětmi i bez nich. Sezóna venkovních akcí a festivalů je v plném proudu – a i počasí zatím přeje. Proto neváhejte – sedět doma by byla vážně škoda!

V Litoměřicích se v sobotu 3. června konají hned tři akce. V 10 hodin dopoledne startuje DĚTSKÝ DEN na koupališti, který byste určitě neměli minout. Vstupné na koupaliště je v rámci akce pro všechny zdarma, a kromě koupání na Vás čeká i možnost vyzkoušet si některé sporty. Pod dohledem potápěčů si budete moci vyzkoušet i ponor do čtyřmetrové hloubky! Podrobnosti ZDE.

Ve 13 hodin začíná v gotickém hradu LITOMĚŘICKÝ HROZEN, na kterém se letos představí dvě desítky českých a moravských vinařství. Přijďte si užít parádní výstavu a degustaci vín! Bude i doprovodný kulturní program – vystupovat bude například Cimbálová muzika Vltava. Vstupné je 100,- Kč.  Více informací najdete TADY.

Na Zahradě Čech je víkend zasvěcen akci s názvem „Dny myslivosti a přírody.“  Od 10 do 17 hodin v sobotu i v neděli můžete na výstavišti zhlédnout výstavu trofejí, ukázky troubení na lovecké nástroje, kynologické ukázky i ukázky sokolnictví. Bude také laserová střelnice a zvěřinové dobroty – včetně gulášku! Vstupné je ZDARMA. Více najdete TADY.

V Lovosicích v sobotu vrcholí festival HAŠMAR. Lesopark Osmička přivítá hvězdy country první velikosti. Hlavní festivalový den začíná v 15 hodin a končit bude až pozdě večer. Těšte se na nezapomenutelnou atmosféru, táborák a opékání buřtů. V průběhu dne vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva, Schovanky, Průdušky, Od plotny skok a řada dalších. Vstupné: 150,- Kč.

V Keblicích v sobotu ve 14 hodin začíná DĚTSKÝ DEN – letos s tematikou ŠMOULŮ. Na děti na hřišti čekají nafukovací atrakce a stezka šmoulích disciplín. Budou i tvořivé dílničky modelování zvířátek z balónků.

V neděli 4. června přijďte do Třebenic! Stezka kolem Košťálova plná úkolů pro děti startuje ve 14 hodin na vlakovém nádraží Třebenice – město. Od 16 hodin budou na fotbalovém hřišti atrakce pro děti.

V Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem bude v neděli 4. června hrát Sváťovo dividlo. A to od 10 hodin pohádku O perníkové chaloupce.

Úvodní foto je ilustrační. Zdroj: Centrum kultury Lovoš

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -