Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoCyklobus i pro pěší do Českého středohoří dočasně ukončuje provoz

Cyklobus i pro pěší do Českého středohoří dočasně ukončuje provoz

Litoměřicko – S ohledem na ukončení licence nebude dočasně v provozu cyklobusová linka do Českého středohoří (Roudnice nad Labem – Litoměřice – Mukařov / Kletečná). Cyklobus byl každoročně v provozu od dubna do začátku září, vždy o víkendech a svátcích. O nadcházejícím víkendu už nevyjede.

Turisté a cyklisté však mohou i nadále využít přepravy jízdních kol v zelených autobusech Dopravy Ústeckého kraje (na snímku) nebo ve vlakových spojích. A kam můžete díky Dopravě Ústeckého kraje vyrazit s kolem? Z Litoměřic můžete díky lince 623 vyrazit do okolí Bukové hory a využít nové cyklotrasy 3124 a 3125.

Z Roudnice nad Labem se vyvezte do Úštěka a po další části cyklotrasy 3124 dojeďte do Lounek a po Labské stezce pak zpět do Roudnice. Z Děčína vás linka 433 dopraví na Sněžník, kde si užijte projížďku po pěkných lesních cestách nebo se můžete odhodlat k výšlapu na samotný Děčínský Sněžník. Z Ústí nad Labem vás pak linka 456 dopraví denně do vesničky Stebno, odkud je to už je kousek za krásnými vyhlídkami v okolí Dubic. 

Jízdní řády jednotlivých linek najdete na www.dopravauk.cz. Tipy na cyklovýlety hledejte na www.stredohori.cz nebo na sociálních sítích České středohoří a Labská stezka v Ústeckém kraji.

Zdroj: Destinační agentura České středohoří

Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -