Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemNa roudnickém nádraží se teď pohodlně nastupuje do vlaků

Na roudnickém nádraží se teď pohodlně nastupuje do vlaků

Roudnice nad Labem – Správa železnic dnes slavnostně ukončila rekonstrukci nástupišť v Roudnici nad Labem. Díky normové výšce 550 milimetrů nad kolejí se nacházejí v úrovni podlahy moderních vlaků, navíc jsou bezbariérově přístupná. Práce ve stanici probíhaly od srpna 2021, provedly je společnosti Chládek & Tintěra a MONZAS. Celkové náklady činí 425 milionů korun.

Cestující v Roudnici nad Labem mohou nyní pohodlně nastupovat do vlaků u celkem pěti staničních kolejí. K vybudování tří nových nástupišť bylo potřeba provést nezbytnou změnu konfigurace kolejiště. Už existující ostrovní nástupiště mezi dvěma stávajícími kolejemi pak dělníci zrekonstruovali a současně provedli potřebné zvýšení jeho nástupních hran.

Zásadní obnovou prošel podchod, a to i v souvislosti s výstavbou výtahů pro zajištění bezbariérového přístupu. Nutné stavební úpravy proběhly také ve výpravní budově, opravilo se i schodiště a doplnil nový orientační systém.

Nástupiště a podchod dostaly moderní osvětlení, provoz v celé stanici monitoruje kamerový systém. Nezbytnými úpravami prošlo rovněž trakční vedení a zabezpečovací zařízení ve stanici a v přilehlých traťových úsecích.

Stavba Rekonstrukce nástupišť a zřízení bezbariérových přístupů v žst. Roudnice n. L. je navržena k financování Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility; RRF) v rámci Národního plánu obnovy.

Zdroj: Správa železnic

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -