Pátek, 26 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřice„Pro pomoc druhým se běhá nejlépe,“ řeklo si v sobotu 370 běžců  

„Pro pomoc druhým se běhá nejlépe,“ řeklo si v sobotu 370 běžců  

Litoměřice – „Pro pomoc druhým se běhá nejlépe!“ S tímto hospicovým sloganem vyrazilo na start tradičního Běhu pro hospic sv. Štěpána v Litoměřicích 370 běžců – od těch nejmladších (4 r.) až po nejstarší účastnici (88 r.)

Na výběr měli čtyři trasy – od symbolického půl kilometru přes jeden, tři až po nejdelších 6 km. Čas nebyl tentokrát rozhodující.

I když hlavně šlo o ‚olympijské‘ – parafrázováno ‚hospicové‘ není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, sluší se připomenout vítěze (od dětské kat.):  Adam Štorc, Tomáš Pleyer a Štěpánka Chudinová. Dále Petra Hendrychová (ž), Markéta Kirschnerová (jun.) Jan Soukup (m) a Radim Kačur (jun), všichni 3 km.  A nejdelší trať 6 km – Lenka Novotná (ž), Adéla Markytánová (jun.), Dan Kačur (m) a Matyáš Poláček (jun.).

Kromě běžců „naživo“ se k akci připojily desítky a desítky „virtuálních“; v různých místech (nejen) regionu se totiž mezi 1.-19.květnem konaly běhy pro hospic.

Uznání zaslouží ambasadoři akce, její patroni – litoměřičtí hokejisté,  kteří se spolu s mnoha dobrovolníky i pracovníky hospice podíleli na organizaci, a v neposlední řadě Marek Ženkl, který účastníky touto akcí provedl jako moderátor a zároveň zvukař.  

Celkový výtěžek  sice nedosáhl vysněný „meloun“, ale i 660 tisíc korun je velmi dobrá částka. Hospic ji využije k dalšímu vylepšení péče pacientům i pracovních podmínek těch, kteří o ně starají, konkrétně na rekonstrukci pokojů a koupelen. 

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -