Miss Švestková dráha 2023 se stala Aneta Svárovská

0
515

Litoměřice První drážní miss v historii České republiky, konkrétně Miss Švestková dráha 2023, se v sobotu 20. května 2023 stala 22letá Aneta Svárovská z Mostu. Uspěla v silné konkurenci více než 200 přihlášených dívek a žen ve věku 17–35 let.

„Já vůbec nevím, co mám říct. Absolutně jsem to nečekala, protože tady bylo se mnou plno skvělých dívek. Vlastně všechny byly úžasné. Takže je to pro mě opravdu velké překvapení,“ prohlásila po vyhlášení výsledků Miss Švestková dráha 2023 Aneta Svárovská. První vicemiss se stala 21letá Barbora Kuželová z Bíliny a druhou vicemiss 18letá Natálie Švingalová z Rumburku. 

Soutěž vyhlásila v únoru letošního roku společnost AŽD, která vlastní Švestkovou dráhu a provozuje na ní železniční dopravu (Linka U10 Litoměřice h. n. – Most).

Přihlášky poslalopřes 200 dívek a žen ve věku 17–35 let, které dle stanovených pravidel prokázaly svůj vztah ke Švestkové dráze. Do neveřejných výběrových kol, která se uskutečnila na přelomu března a dubna letošního roku v Mostě a Litoměřicích, byla pozvána stovka přihlášených, z nichž do finálového večera, který se uskutečnil na hradě Litoměřice v sobotu 20. května 2023, postoupilo dvanáct finalistek.

„Chceme touto soutěží lidem ještě více přiblížit a zatraktivnit nejenom naši Švestkovou dráhu, ale obecně celou železnici, která je, i když to tak mnohdy nevnímáme, budoucností dopravy a zasluhuje si to. Těší nás velký zájem cestující veřejnosti o tuto soutěž a také samozřejmě vysoký počet přihlášených. Důležitost železnice vnímá i objednatel dopravy – Ústecký kraj, a proto oficiální záštitu nad touto soutěží převzal sám hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller,“ říká ředitel soutěže Miss Švestková dráha 2023 a manažer AŽD pro vztahy s veřejným sektorem Adam Kalous.

Porota, ve které kromě hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera zasedly také například miss České republiky 2002 Kateřina Průšová nebo nejznámější česká cage girl a playmate Denisa Gudelj, hodnotila soutěžící nejenom podle krásy například u promenády v plavkách, ale také dle sympatií při rozhovorech s moderátorem večera či atraktivnosti volných disciplín.

„Z celé soutěže a zejména z vysokého zájmu veřejnosti máme radost. Soutěž ale nebudeme dělat každý rok, spíše v nějakých 3–4letých cyklech. Budeme připravovat další zajímavé akce a programy i pro jiné věkové kategorie. Přejeme si, aby lidé nechali auta doma a jezdili s námi a Švestková dráha byla přitažlivá. Vítězkám chceme nabídnout dlouhodobější zajímavou spolupráci. Děkuji všem, co se na organizaci podíleli, a samozřejmě dívkám, které měly odvahu se přihlásit,“ řekl po vyhlášení Miss Švestková dráha 2023 generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Autor: Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí společnosti AŽD

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Žáci ZUŠ koncertovali před nejmladším publikem z mateřských škol
Další článekŠTĚTÍ: Štětí ožilo Férovou snídaní a živou hrou na Husově náměstí
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno