ZŠ Lingua Universal v německém Bahratalu

0
93

Litoměřice/Německo – Ve dnech 17. až 21. dubna se žáci druhého stupně litoměřické ZŠ Lingua Universal účastnili česko-německého setkání v obci Bahratal v Německu. Tématem setkání byla udržitelnost a klimatické problémy.

Žáci se při pobytu v Jugendherberge Spuckschloss seznámili s dětmi organizace Osteuropeische Jugend in Deutschland a v průběhu akcí se spřátelili. Společně se účastnili teambuildingových animací, workshopů, výletu do Saského Švýcarska a do Drážďan.

Na každém výletě pro ně byla připravena zábavná akce. Pozitivně děti hodnotily Stadtrally v Drážďanech, kde ve smíšených skupinkách plnily úkoly na různých místech tohoto města. Děti si vyzkoušely komunikaci v několika jazycích a přivezly si spoustu zážitků a nových kontaktů.

„Určitě se příští rok zúčastníme znovu“, prohlásili jak žáci, tak p. učitelky L. Reinhartová a A. Hrnčířová, které je doprovázely.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Předchozí článekVečer módy na Hradě bude mít pro každého něco!
Další článekLITOMĚŘICE: Pozvánka na Večer módy na hradě
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno