Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůKulturaLetošní turistickou sezonu zahájí v Litoměřicích pestrým programem

Letošní turistickou sezonu zahájí v Litoměřicích pestrým programem

Litoměřice – Májový jarmark na nádvoří hradu u Tyršova náměstí, výletní jízdy vláčkem zdarma, prohlídky hradních expozic, mimořádně zdarma prohlídka Minimuzea železnice, Galerie marionet, Dílny ručního papíru, ale i soutěžní karty o rodinné vstupné na rodinný festival Bezva Fest a mnohé další. Takové bude 1. května v Litoměřicích zahájení letošní turistické sezony.

„Program společně s Městskými kulturními zařízeními a Destinační agenturou České středohoří tentokrát cílíme hlavně na rodiny s dětmi,“ uvedla vedoucí Odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Program na hradním nádvoří začíná ve 13 hodin. Až do 18. hodiny se postupně na podiu vystřídá řada hostů, včetně zpěvačky Yvetty Blanarovičové, vystoupí mladí hudebníci ze základní umělecké školy, divadelníci apod. „Dále chystáme zdarma kostýmované prohlídky hradu, vč. všech expozic, kdy jednou z hlavních novinek je přesun expozice o pivovarnictví do hradu. Zároveň během programu představíme společně s Adélou Markovou novou QR hru Liťáček,“ informovala ředitelka MKZ Michaela Mokrá.

V informačním stánku města na Tyršově náměstí si zájemci budou moci od 13 do 14.30 hodin vyzvednout soutěžní kartu. Po jejím předložení mají příležitost mimořádně zdarma zavítat do Minimuzea železnice u Kávy s párou, do Galerie marionet na hvězdárně nebo Dílny ručního papíru ve Velké Dominikánské ulici. Zde po prohlídce dostanou razítko do karty, kterou je možno poté odevzdat až do 16.30 hodin v infostánku na Tyršově náměstí. V 17 hodin pak proběhne slosování, mj. i o dvě rodinné vstupenky na Bezva Fest. Tedy největší rodinný festival v České republice pořádaný Bezva partou, která je partnerem otevření turistické sezony.

Od 13.30 do 18 hodin bude v centru Litoměřic zdarma jezdit výletní turistický vláček, do kterého bude možno nastoupit na Tyršově nebo na Lodním náměstí, tedy v blízkosti Minimuzea železnice.

Den zakončí v 18 hodin začínající vernisáž výstavy fotografií Rainera Bacha na vlakovém nádraží Litoměřice – město. Půjde o první výstavu fotografa, cizince žijícího v Litoměřicích, jehož obliba a prestiž rychle roste díky novým a neotřelým pohledům na město.  

VIDEOPOZVÁNKA NA AKCI je ZDE.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -