Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceJarní putování okolím Lovoše už tuto sobotu

Jarní putování okolím Lovoše už tuto sobotu

Lovosice – Klub českých turistů Lovosice pořádá tuto sobotu 29. dubna 42. ročník akce s názvem „Jarní putování okolím Lovoše.“ Organizátoři i letos pro širokou veřejnost připravili celkem sedm atraktivních tras. Cíl mají všechny společný – je jím chata na Lovoši.

Prezentace účastníků bude probíhat tradičně v sobotu od 7.30 do 10 hodin v Sauně v Lovosicích, v Přívozní ulici. Autobusy vás odvezou ke startu pod kostel sv. Petra a Pavla v Sutomi se zastávkou v Bílince.

Nejkratší čtyřkilometrová trasa vedoucí z Bílinky přes Struženku na Lovoš je připravena pro nejmenší turisty. Trasa 8 km nás provede ze Sutomi po žluté turistické značce místy, kde v roce 1756 zuřila první bitva sedmileté války. Dvanáctikilometrová trasa zavede pochodníky pod zříceninu hradu Košťálov a přes Boreč do obce Březno. Po modré značce pak zamíří na Struženku, odkud vystoupá do cíle.

Historicky nejnavštěvovanější trasa 16 km směřuje také pod Košťálov a po silničce do Borče a na Struženku. Ze Struženky polní cestou do Března, Oparenským údolím k Černodolskému mlýnu a odtud do cíle na Lovoši

Pětadvacítka nás zavede na Milešovku, odkud sestoupíme do Velemína a Opárenským údolím k Černodolskému mlýnu. Náročná 33-km trasa vede na Milešovku, odtud sestoupí u Litochovic téměř až k Labi. Po zelené turistické značce vede Portou Bohemikou do Malých Žernosek a Opárenským údolím až k Černodolskému mlýnu a do cíle na Lovoši.

Padesátka jako jediná startuje z Lovosic. Přes Portu Bohemiku a Paškapole vystoupá na Milešovku a přes Lukov a Ostrý dorazí do cíle na vrcholu Lovoše.

Zdroj: http://kct.lovosice.net/

Foto: Miloš Vodička

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -