Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceAltros Rockfest zpátky doma. Do Lovosic přiveze Vypsanou fixu

Altros Rockfest zpátky doma. Do Lovosic přiveze Vypsanou fixu

Lovosice – Pro svůj třiadvacátý ročník se oblíbený letní festival Altros Rockfest vrací na místo, kde probíhal dlouhých 19 let. Ve dnech 14. a 15. července tak dvoudenní přehlídka rockových zavítá opět do lovosického přírodního areálu Osmička.

„Altros se v Lovosicích narodil a k městskému festivalovému létu vždy neodmyslitelně patřil. Jsme rádi, že nám nové vedení města umožnilo navázat na oblíbenou tradici a pokračovat v léty osvědčené spolupráci s Centrem kultury Lovoš,“ říká šéf festivalu Honza Štok.

Akce musela v roce 2020 město opustit kvůli neshodám organizátorů s radnicí. Následně našla na tři roky útočiště v areálu zámecké zahrady v Roudnici nad Labem. „Cítíme obrovský závazek k těm, kteří v Roudnici festival po tři skvělé ročníky podporovali a pomohli nám jej udržet naživu. Jednáme s roudnickými o alternativě, ale rýsuje se to spíš na příští rok,“ dodává organizátor.

Jak je u Altros Rockfestu zvykem, letošní ročník nabídne pestrý line-up s řadou zahraničních hostů. Mezi hlavními hvězdami se objeví kultovní Vypsaná fiXa či americký kytarista Adam Bomb, který se proslavil spoluprací se členy Kiss, Led Zeppelin, Queensrÿche či AC/DC.

Pořadatelům se také podařilo ulovit slovenskou stálici punkrockové scény, Slobodnou Európu, ve které působí i legendární slovenský hitmaker Laco Lučenič. I další jména – namátkou Pirates Of The Pubs, Nežfaleš, Stoner Toad, Krleš, Fleshless nebo V.A.R. dávají tušit, že si každý fanoušek kytarové muziky najde to své.

Tradičně proběhne oblíbená soutěž v pití piva z tupláku na čas. Dále se mohou návštěvníci těšit na skvělé občerstvení, vinotéku, čajovnu, antikvariát, fotokoutek nebo chill-out zónu. V areálu je možné také stanovat a vzít s sebou čtyřnohé mazlíčky.

Pro aktuality sledujte Facebook www.facebook.com/events/6106108142744530/ a web www.altros.cz. Předprodej od 1. 5. na www.kclovos.cz

Autor: Honza Štok

Foto: Milan Richtr

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -