Úspěchy žáků ZŠ Lingua Universal

0
239

Litoměřice – ZŠ Lingua Universal upřednostňuje výuku cizích jazyků již od 1. třídy. Hodiny anglického a německého jazyka probíhají zábavnou a hravou formou.

V komunikaci z AJ se mohou děti jazykově zdokonalovat při návštěvě Anglie v hostitelských rodinách a poznávání této země. Německý jazyk uplatňují při vzájemných návštěvách – němečtí žáci jezdí na naši školu, naši žáci poznávají školský systém a volnočasové aktivity sousedního státu. Vzájemně se rozvíjí korespondence v němčině.
Teoretické znalosti si prověřují žáci každý rok v cizojazyčných zkouškách. A jakých výsledků dosáhli letos?

Němčináři zaznamenali velký úspěch v okresní i krajské olympiádě z německého jazyka. V okresní olympiádě se žáci vyznamenali v obou kategoriích, a to jak v  kategorii do 7. třídy, tak v kategorii 8. a 9. tříd. Úspěšné byly žákyně Nela Růžičková ze 7. třídy a Bára Herchlová z 8. tř., která postoupila i do krajského kola konaného  21.3. 2022 v Ústí nad Labem. Odtud Bára přivezla další úspěch v podobě prvního místa. Soutěžila s němčináři z dalších škol v kraji a uspěla mezi sedmi dalšími žáky. Získala bezkonkurenčně nejvíce bodů a tím nám samozřejmě udělala obrovskou radost. Zároveň chválíme i Nelu za její první místo, tato kategorie však nemá pokračování v krajském kole.

V okresním kole olympiády z anglického jazyka nás reprezentovali dva žáci. Ze 7. třídy Angelina Ardelánová. Z 22 soutěžících  se umístila na 6. místě. A žák deváté třídy Daniel Tínek se stal absolutním vítězem a postoupil do krajského kola, kde vybojoval 5. místo.

Všem úspěšným gratulujeme!

Autor: Lingua Universal

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Den velikonočních tradic na ZŠ TGM
Další článekŠTĚTÍ: Děti nocovaly v knihovně při akci Noc s Andersenem
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno