Sobota, 27 dubna, 2024
21.4 C
Litoměřice
DomůTelevizeReportáže z Litoměřicka najdete také v nové celoplošné televizi A11

Reportáže z Litoměřicka najdete také v nové celoplošné televizi A11

Praha – Ve čtvrtek 27. dubna v 18.30 zahájí vysílání nová celoplošná televizní stanice A11. Naváže na dosavadní Náš region TV, stanici dříve mnoho let známou pod názvem Regionální televize CZ. V televizi Náš region TV (dříve Regionální televize CZ) je možné sledovat také zpravodajství z Ústeckého kraje, které dodává Regionální televize Ústecka a tedy také Litoměřicko24.cz a Ústecko24.cz.
Program stanice A11 se rozšíří a bude obohacen o vlastní pořady, filmy a seriály. Nová celoplošná televize chce jako první v Česku do vysílání zapojit také umělou inteligenci. Cílit bude na diváky od patnácti let. Spolupracovat bude například s Jaroslavem Duškem nebo novinářem Josefem Klímou.
Provozovatelem stanice A11 bude mediální skupina, která vydává časopisy Mladý svět nebo Náš Region. Spolumajitel a ředitel A11 Aleš Zavoral má velké plány: „Jsme silní v tisku, ale tady už nemáme moc možností, kam růst. Televizní zábava je směrem, kde možnosti vidíme. Proto zde chceme víc investovat a přidat v krátkodobém horizontu další kanál a dlouhodobém ještě další,“ uvedl na tiskové konferenci.
Ředitelkou televize i nadále zůstane menšinová spolumajitelka Eva Stejskalová. „Jsem moc ráda, že regionální obsah bude mít stále velký prostor a důstojné místo. Všichni naši regionální partneři celý tento posun kvitují a těší se na to,“ prohlásila. Radost má i zakladatel Regionální televize Ústecko a portálu Litoměřicko24.cz Jan Dostal. „Spojení Aleše Zavorala a Evy Stejskalové je skvělou zprávou pro regionální zpravodajství. Naše reportáže z regionu se tak dostanou mezi mnohem více diváků. Vždycky jsme chtěli být hodně vidět a v celoplošném vysílání vyplníme to, co v něm dosud chybělo.“
Televize A11 se v Multiplexu 23 objeví na pozici, která je nyní označená jako Test-2 a je aktivní už od loňského srpna. V Multiplexu 23 vysílá také například TV Barrandov nebo TV Seznam.
Regionální zpravodajství bude na Televizi A 11 vysíláno v hodinové stopáži od 17:00, Hlavní zpravodajská relace začne v 18.30 a bude mít půl hodiny. Zdůrazňovat chce regionální témata. Celkové ladění televize má být pozitivní.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -