Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto přispělo na provoz pohotovosti v litoměřické nemocnici 

Město přispělo na provoz pohotovosti v litoměřické nemocnici 

Litoměřice – Město Litoměřice přispělo Krajskému úřadu Ústeckého kraje na zajištění provozu lékařské pohotovostní služby v litoměřické nemocnici. Částku ve výši 800 tisíc korun schválili zastupitelé na posledním zasedání.  

Jak přiblížila místostarostka Litoměřic Alena Rožcová, dotace bude využita jak na zajištění pohotovosti pro dospělé, tak i pohotovosti pro děti a dorost ve spádové oblasti Litoměřic. „Schválená výše dotace odpovídá v průměru tomu, kolik za uvedenou činnost přispívají ostatní města v Ústeckém kraji,“ uvedla Alena Rožcová, jež má v gesci sociální věci a zdravotnictví.  

Pohotovosti pro děti i dospělé v Nemocnici Litoměřice provozované společností Krajská zdravotní fungují ve všední dny vždy od 17 do 20 hodin, o víkendech a svátcích pak od 10 do 19 hodin.  

„V budoucnu by v litoměřické nemocnici mohla pacientům sloužit oční ambulance a také zubní ambulance s pohotovostí,“ informovala o novince Alena Rožcová s tím, že v současné době probíhají na toto téma jednání vedení města s představiteli Krajské zdravotní, pod níž litoměřická nemocnice spadá.  

Mluvčí společnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová doplnila, že dostupná stomatologická péče je ze strany veřejnosti vnímaná jako velmi potřebná a nutná. „Vedení Krajské zdravotní společně s vedením litoměřické nemocnice, kterou KZ spravuje, vybralo prostory v areálu nemocnice. Prostory byly vybírané tak, aby byly pro pacienty snadno dostupné. Nyní budou jednání pokračovat,“ uvedla Jana Mrákotová a dodala, že bude nutné zajistit stavební úpravy, vybavení pracoviště, financování a další provozní záležitosti. V neposlední řadě bude potřeba řešit také záležitosti personální.    

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -