Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto opět podpoří pořízení nádrží na zachytávání dešťové vody

Město opět podpoří pořízení nádrží na zachytávání dešťové vody

Litoměřice Odbor životního prostředí MěÚ Litoměřice bude opět zájemcům z řad občanů města přispívat na nádrže pro zachytávání dešťové vody. Dotační program byl radou města vyhlášen a schválen již popáté.

Finanční podpora až do výše 49 900 korun může pokrýt až 90 procent pořizovacích nákladů. Podpora se vztahuje pouze na podzemní nádrže, případně na nádrže umístěné ve sklepních prostorech, kde nemrzne a lze tedy dešťovou vodu akumulovat celoročně. Dále nádrž musí mít objem minimálně dva tisíce litrů.

„Je důležité vodu zachytávat a následně využívat třeba na zálivku nebo při dobré filtraci i na praní a WC. Podstatné je, aby dešťová voda v sušších obdobích zbytečně nekončila v kanalizaci,“ vysvětlil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Loni bylo takto uspokojeno všech devět žadatelů, mezi které bylo rozdáno 290 tisíc korun, což bylo maximum dotace. Žádat o příspěvek je možné od 1. dubna do 1. listopadu 2023.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -