Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Naše víkendová kulturní pozvánka je tentokrát doslova přeplněná. První dubnový víkend totiž na mnoha místech startuje turistická sezóna a začíná oslava Velikonoc.

Jak v sobotu, tak v neděli se koná celá řada akcí pro děti i dospělé. Vyrazit můžete třeba na velikonoční jarmark do Třebenic nebo vezměte děti na dopravní hřiště do Jiráskových sadů v Litoměřicích.

V sobotu 1. dubna začíná jezdit oblíbený Oparenský expres – tedy vláček, který Vás odveze z Litoměřic horního nádraží až do Oparenského údolí. Spoj provozuje ve spolupráci s Ústeckým krajem společnost AŽD. Vlaky budou ve dnech provozu, tedy o víkendech a státních svátcích, jezdit sedmkrát denně ve dvouhodinovém taktu. První bude vyjíždět z Litoměřic horního nádraží v 7:14 hod. a poslední z Chotiměře ve 20:08 hodin. Podrobnosti najdete TADY.

V Roudnici nad Labem budou v sobotu 1. dubna hledat velikonočního zajíčka. A to od 10 do 16 hodin v roudnickém zámku. Zábavná stezka s úkoly, hádankami a odměnou na závěr bude mít určitě úspěch. Stezka začíná u románského hradu za Vinným pavilonem, účastníci budou pouštěni v patnáctiminutových intervalech. Vstupenky  pořídíte v Informačním a dopravním centru Podřipska, a to i v den akce. Podrobnosti jsou ZDE.

V Levíně u Úštěka se v sobotu koná Velikonoční jarmark. Od 10 do 16 hodin si na zdejším náměstíčku můžete užít řemesla i šikovnost místních tvůrců. Seženete výrobky ze dřeva, keramiku, šperky, výrobky ze skla i z textilu, drátované kraslice, velikonoční dekorace a mnoho dalšího. Budou otevřené všechny levínské keramické dílny a samozřejmostí je bohatá nabídka občerstvení a tvořivé dílničky pro děti.

Velikonoční jarmark v Třebenicích startuje na Paříkově náměstí ve 14 hodin. Nabídne velikonoční dekorace, pomlázky, kraslice a perníčky, občerstvení i bohatý kulturní program. Vystoupí třeba děti z místní mateřinky nebo sbor z lovosického gymnázia Tutti Pazzi. Podrobnosti si přečtěte TADY.

Velikonoce slaví také Státní zámek Libochovice. Nejen že tento víkend po zimě poprvé otevírá, ale jak v sobotu, tak i v neděli pořádá speciální Velikonoční prohlídky. Začínají vždy ve 14 hodin a líbit se budou dětem i dospělým. Interiéry zámku budou velikonočně vyzdobené a dozvíte se také něco o tom, jak svátky jara slavili naši předkové. Podrobnosti jsou TADY.

Sezónu tuto sobotu 1. dubna zahajuje také dětské dopravní hřiště v Jiráskových sadech v Litoměřicích. Od 14 do 16 hodin tady budou mít i program – soutěže a aktivity s dopravní tématikou. Hřiště se zavře až v 17 hodin. Standardní provoz pro veřejnost pak zahájí v pondělí 3. dubna. Více informací najdete TADY.

V Lovosicích se v sobotu 1. dubna od 20 hodin koná Ples vína. Pokud ještě nemáte lístky, pospěšte si – v prodeji jsou poslední vstupenky. V Centru kultury Lovoš je připraven večer plný skvělé zábavy (nejen) s místními vinaři – vystoupí folklórní soubor Moták z Prahy a chybět nebude ani cimbálová muzika. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 2. dubna si určitě nenechte ujít Velikonoční běh do schodů, který pořádá roudnická Tělocvičná jednota Sokol. Trať závodu má 210 metrů a kategorie závodu jsou vypsány pro děti i dospělé. Malí závodníci dostanou sladké odměny, dospělí běží pro dobrý pocit. Prezentace účastníků je v 9.30 na nám. Jana z Dražic, u výjezdu z ulice Rvačov. Více informací je ZDE.

Do roudnického Kulturního domu Říp jste v neděli 2. dubna zváni na velikonoční pohádku  z produkce Divadla Pod kloboukem. Představení nazvané Veselé Velikvokvonoce udělá radost  těm nejmenším divákům do deseti let. Hlavními hrdinkami příběhu, který začne v 10 hodin, jsou dvě slepice – Bambulína a Cimprlína. Informace jsou ZDE.

Dětem bude patřit také Kulturní a konferenční centrum Litoměřice, ve kterém v neděli v 15 hodin začíná Dětský bál s Alenkou a kouzelníkem Hopsíkem. Vstupenky na dvouhodinový pořad plný tancování, soutěžení a kouzlení ještě stále jsou. Podrobnosti si přečtěte TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -