Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyPivovarnická elita přijede na Zahradu Čech

Pivovarnická elita přijede na Zahradu Čech

Litoměřice Nejprestižnější pivní festival v České republice se přesunul z Českých Budějovic do Litoměřic na Zahradu Čech. Celá akce proběhne od 18. do 22. dubna a bude rozdělena na část veřejnou a neveřejnou. Zahrají Baťa & Kalábůf něžný beat nebo třeba Synové výčepu.

Stovky pivovarů a pivních značek z celého světa v boji o světovou pivní pečeť – taková bude první část Mezinárodního pivního festivalu. Významnou a nedílnou součástí této neveřejné části festivalu je degustační klání o ocenění Světová pivní pečeť 2023 a Zlatá pivní pečeť 2023. Jde o dvě nejprestižnější pivovarnické ceny v České republice, z hlediska kvality oceňované a respektované i v zahraničí. Všechny degustační soutěže proběhnou pod dohledem profesionálních mezinárodních certifikačních autorit.

Druhá část festivalu určená veřejnosti proběhne 21. až 22. dubna. Návštěvníci se mohou těšit na piva od více než dvou desítek pivovarů. Na čepu budou pivní speciály, světlá i tmavá piva, craftové pivo, mošt, ale i třeba cidry francouzského typu z Normandie.

Nebude chybět ani bohatý kulturní program. V pátek zahraje kapela Baťa & Kalábůf něžný beat a kapela složená ze dvou harmonikářů a bubeníka – Hrajeto. Dále zahraje i moderátorka Kiss rádia DJ Sonia Edde.

O sobotní program se postará oblíbená litoměřická kapela Synové výčepu, dále hudební skupina Folimanka Blues nebo DJ Otta Seemann z rádia BEAT. Součástí sobotního programu bude vyhlášení výsledků degustační soutěže o Pivní pečeť.

„V současné chvíli je na degustační část Mezinárodního pivního festivalu přihlášeno přes 200 pivovarů z více než 16 zemí. A to zdaleka nejsme u konce. Už teď je pravděpodobné, že letošní ročník překoná ten minulý. Těší mě tak velký zájem ze strany pivovarů i na část určenou veřejnosti. Jsem opravdu zvědavá, jaká bude reakce odborníků a návštěvníků. Děláme maximum pro to, aby akce byla připravena na nejvyšší možné úrovni,“ uvedla ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Aneta Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -