Čtvrtek, 25 dubna, 2024
2.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceCentrum kultury Lovoš hledá nové vedení, radní přijali rezignaci ředitele

Centrum kultury Lovoš hledá nové vedení, radní přijali rezignaci ředitele

Lovosice – Dne 22.3.2023 přijala Rada města Lovosice rezignaci ředitele Centra kultury Lovoš Ing. Petra Drašnara, Ph.D. Ukončení pracovního poměru proběhlo na základě oboustranné dohody.

„Pan ředitel dorazil na jednání rady města, kde se mělo diskutovat nad současným stavem, hospodařením a provozem Centra kultury. Naše představy v rámci rozvoje kultury a dalších oblastí se však výrazně liší. Přijali jsme tak rezignaci pana ředitele a dohodli se na ukončení spolupráce. Panu Drašnarovi děkujeme za jeho odvedenou práci v nelehké době a přejeme mu hodně úspěchů do další životní etapy,“ sdělil Jiří Hopp, radní města Lovosice.

Pozici ředitele bude pan Drašnar zastávat do 31.3.2023. Během této doby bude veškerá agenda předána dočasně pověřenému řediteli, kterým byl jmenován Tony Vávra, zastupitel města Lovosice a předseda komise kultury a cestovního ruchu. Tuto funkci bude vykonávat do termínu jmenování nového ředitele, který vzejde z výběrového řízení, jenž bude vyhlášeno v průběhu dubna.

Hlavním úkolem pověřeného ředitele bude stabilizace provozní i ekonomické stránky všech středisek CK, příprava blížících se letních a podzimních akcí, dále pak návrh plánů a rozpočtu pro rok 2024.

„Chceme mít jasný plán s cílem dlouhodobě rozvíjet kulturu v Lovosicích a v příštím roce ji vrátit na úroveň, v jaké se nacházela před pandemií. Za důležité považujeme akce plánovat s předstihem a zároveň je včasně komunikovat s veřejností. Na kultuře se chceme podílet s místními spolky, organizacemi a aktivními osobami. Nesmíme zapomenout ani na celkovou propagaci města a cestovní ruch. Neméně důležitý je také rozvoj již dříve založeného Startupu a místa pro rozvoj drobného podnikání, jelikož i tyto aspekty mají značný vliv na kvalitu života v našem městě, “ doplňuje starosta města Vojtěch Krejčí.

Členové kulturní komise by pak uvítali návrat některých dříve skončených a oblíbených akcí a projektů lovosického kulturního léta. Na příští rok pomůže komise společně s novým vedením CK Lovoš připravit dotační program „Kultura“ a také projekty pro rozvoj cestovního ruchu (aktivity v lesoparku Osmička a podél cyklostezky do Malých Žernosek, spolupráce s Destinační agenturou a s okolními obcemi).

Toto je tisková zpráva města Lovosice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -