Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůKulturaStudenti Střední 21 představí své Pohledy do neznáma

Studenti Střední 21 představí své Pohledy do neznáma

Roudnice nad Labem – Roudnické Informační a dopravní centrum Podřipska hostí od 9. března výstavu studentů prvního ročníku kombinovaného lycea Podřipské školy – Střední 21.

Své obrazy studenti veřejnosti sami představí. A to už tento čtvrtek 16. března od 9.30 hodin přímo v infocentru. Buďte u toho, bude to velmi slavnostní!

Výstava nazvaná „Pohledy do neznáma“  zahrnuje 20 maleb, které vznikaly v roudnickém Ateliéru VÝTVARKA, ve kterém studenti absolvovali teoretickou průpravu a praktické etudy na téma malba, které bylo záměrně zúženo na oblast abstraktní malby. Celý výtvarný blok byl zaměřen na problematiku zprostředkování umění a to umění nového, současnějšího, veřejnosti a studentům hůře čitelného.

Vystavené malby jsou na čtvercovém formátu. Studenti se inspirovali například prací Kazimira Maleviče, Jacksona Pollocka, Františka Kupky a dalších.

Pohledy do neznáma budou v roudnickém Informačním a dopravním centru Podřipska k vidění do konce března.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -