Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKampaň Místa přátelská seniorům v Litoměřicích začíná už tuto neděli

Kampaň Místa přátelská seniorům v Litoměřicích začíná už tuto neděli

Litoměřice – Výlety za poznáním, poutavé i praktické přednášky, zdravotní cvičení, taneční odpoledne či divadelní představení. To je jen nástin aktivit, které čekají na účastníky letošní kampaně Místa přátelská seniorům v Litoměřicích určené obyvatelům města nad 60 let.

Jubilejní desátý ročník akce pořádané Odborem sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích a jeho partnery začne už tuto neděli 12. března od 15,30 hodin v sále litoměřického hradu. Po slavnostním zahájení si senioři mohou od 16 do 19 hodin užít připravený program v podobě tanečního odpoledne. Tato oblíbená nedělní taneční odpoledne se budou v rámci kampaně několikrát opakovat.

Nabídka dalších bezmála třiceti aktivit, jež budou součástí kampaně, je velmi pestrá.   Milovníci hudby jistě ocení koncert pěveckých sborů Páni kluci a Páni z Kalicha. Naplánovaný je také výlet do zoologické a botanické zahrady v Liberci, cestopisné přednášky o Africe, besedy zaměřené na prevenci či zdravotní cvičení. Chybět samozřejmě nebude vždy hojně navštěvovaný Den seniorů na letním koupališti a mnoho dalšího.

„Letošní kampaň Místa přátelská seniorům bude probíhat od března až do poloviny listopadu. Závěrečné vyhodnocení s oceněním účastníků plánujeme na prosinec u příležitosti tradičního vánočního setkání v Kulturním a konferenčním centru,“ informovala vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková a doplnila, že soutěžní karty s informačními brožurami budou k vyzvednutí při zahájení kampaně v prostorách hradu a následně pak v infocentru na Mírovém náměstí.

Cílem kampaně je představit seniorům zařízení, která slouží obyvatelům města, zapojit je do nejrůznějších aktivit a poskytnout jim prostor pro setkávání a budování vzájemných kontaktů.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -