Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiRecitátoři poměřili svůj um v okresní soutěži

Recitátoři poměřili svůj um v okresní soutěži

Litoměřice – „Výtečná úroveň, skvělý výběr textů…neotřelých, neokoukaných… A bylo znát, že to děti baví, že se dokážou do nich vcítit. Takže, rozhodnout, kdo je nejlepší a kdo postoupí, bylo pro nás fakt těžké.“

Těmito slovy hodnotila výkony soutěžících na úterní okresní recitační přehlídce v Divadélku Minimax v Litoměřicích předsedkyně poroty Taťána Mádlová ze ZUŠ Evy Randové v Ústí n.L. Pořadatelem recitačního klání byla litoměřická ZUŠ, ve spolupráci s NIPOS (Národní informační a poradenské středisko pro kulturu) a za podpory MŠMT.

Postup do krajské soutěže, která se uskuteční v polovině dubna v Lounech, si podle verdiktu tříčlenné poroty vybojovalo osm soutěžících ze všech čtyř  kategorií (věkové rozpětí od 2.třídy ZŠ až po SŠ). Těšit se mohou Miriam Illichmannová a Barbara Kovanda (1.kat.), Ondřej Vlček a Sofie Egtberts (2.kat.), Zora Vágaiová a Barbora Maternová (3.kat.) a Emma Braunová a Kristián Valeš (4.kat.).

Přehlídky se zúčastnilo celkem 49 soutěžících z Litoměřicka. Nejobsazenější byla druhá věková kategorie, v níž soutěžilo 19 dětí. Přínosem pro všechny byla možnost rozebrat dopodrobna své výkony s porotci a lektory.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -