Sobota, 27 července, 2024
19.9 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyMůže to trvat i roky: jak se staví kancelářská budova?

Může to trvat i roky: jak se staví kancelářská budova?

Pro designéry a architekty, kteří vytvářejí kancelářské budovy, je stále složitější plánovat neznámé a potenciálně rušivé technologické pokroky. Jak tedy zajistit budoucnost moderní kanceláře, zvláště pokud stavba trvá několik let, během kterých mohou být některé technologie zastaralé?

Na jakém pozemku se staví kancelářská budova?

Jak snadno uhodnete, stavba kancelářské budovy vyžaduje stavební pozemek nacházející se v oblasti rozvoje služeb. Kancelář je však možné postavit i v bytových prostorách s tím, že kancelář bude tvořit pouze vymezenou část užitné plochy zařízení, kterou je bytový dům. To je důležitá informace pro investory, kteří plánují stavbu domu s vlastní kanceláří, pracovnou nebo dílnou.

Důležitý je správně nastavený rozpočet

Při plánování takové investice se samozřejmě vyplatí určit velikost rozpočtu, který máme k dispozici. Do značné míry je to právě kapitál, který máte, který rozhoduje o výběru projektu kancelářské budovy. Vyplatí se také stabilizovat svou finanční situaci a seznámit se s nabídkami bank, abyste si ověřili, jaký stavební úvěr můžete získat. Disponibilní rozpočet by měl být snížen o min. 10 % z částky. Vždy byste měli počítat s nadbytečnými a neočekávanými náklady, proto se vyplatí mít v rukávu určitý finanční polštář.

Jak vybrat správný návrh kancelářské budovy?

Řada investorů se rozhoduje pro koupi již hotového projektu kancelářské budovy, který následně prochází adaptačním procesem z hlediska konkrétního stavebního pozemku, ale také z hlediska individuálních potřeb investora. Důležité je věnovat pozornost počtu a uspořádání místností, počtu pater, jaké budou použité stavební materiály a technologie, minimální rozměry pozemku potřebné pro stavbu budovy, náklady na realizaci projektu v různých fázích investice, přizpůsobení budovy konkrétním formám podnikatelské činnosti, obsah kompletní projektové dokumentace.

Sídlo společnosti by mělo odrážet její charakter, odkazovat na hodnoty prosazované Investorem. Na základě analýzy pracovního prostředí vytváříme společně s naším klientem vizi jeho budoucí kanceláře. Vyvíjíme koncepční design a poté plnohodnotný výkonný design. Poskytujeme řešení optimalizovaná pro rozpočet dostupný klientovi. Naše exekutivní kompetence již ve fázi zařizování kanceláře nám umožňují zohlednit všechny záležitosti související s její realizací, která ovlivňuje efektivitu a včasnost investice.

Stavba kancelářské budovy

Kancelářská budova se může podle velikosti a výšky stavět i několik let. Je potřeba mít nejen zajištěnou dodavatelskou firmu, ale i správné nářadí. Na jednotlivé práce jsou potřeba nářadí a stroje jako jsou rypadlo, buldozer, vozík a také lopaty a mnoho dalšího. Půjčovna elektrocentrál Boels vám přijde vhod, když je potřeba mít po ruce záložní zdroj energie. S výstavbou si obvykle poradí stavební firma, kterou za tímto účelem najímáte. Je velmi důležité věnovat pozornost smlouvám, včetně odstavců se sankcemi a pokutami.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -