Úterý, 16 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDěti19. ročník Litoměřického loutkového festivalu začíná tuto sobotu

19. ročník Litoměřického loutkového festivalu začíná tuto sobotu

Litoměřice – Děti v Litoměřicích se jako tradičně v tomto období mohou těšit na pět pohádkových dnů. První březnovou sobotu odstartuje pod hlavičkou Divadla Karla Hynka Máchy již 19. ročník Litoměřického loutkového festivalu.

Ten nabídne návštěvníkům kromě bohatého kulturního programu také tvoření ve výtvarných dílničkách a spoustu zábavy.

Pozvání k tak významné události, jako je slavnostní zahájení Litoměřického loutkového festivalu, přijala tentokrát společnost Chůdadlo. Divadlo Karla Hynka Máchy tímto zve všechny děti, aby si jejich show nenechaly ujít. Průvod v sobotu 4. března startuje u divadla ve 13.30 hodin a vydá se směrem k Mírovému náměstí.

Hned poté se děti mohou přesunout do divadla, kde od 15 hodin naváže Divadlo Evy Hruškové. Připraveny jsou Pověsti české, při kterých se děti zabaví, ale i přiučí. Čekají je příběhy praotce Čecha, kněžny Libuše, nebo Ctirada a Šárky. A protože název zní „Pověsti české“, jedná se o střípky z naší minulosti v podání milé a v Litoměřicích velmi oblíbené paní Hruškové a Zdeňka Rohlíčka.

Neděle bude patřit divadelní společnosti Loudadlo s legendárním příběhem Na kouzelném paloučku. Na jevišti děti pobaví tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak a neodolatelný „šoumen“ myšák Kiko, který se rád předvede v plné parádě. Hosty nedělního představení budou kamarádi Jů a Hele.

Divadlo nezapomíná ani na děti, které mají tvořivého ducha. O víkendu budou po každé pohádce následovat výtvarné dílny.

Po nabitém víkendu bude loutkový festival pokračovat představeními až do středy 8. března, a to každý den vždy od 9 hodin. Pohádky jsou určeny dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol, zvána je ale také široká veřejnost.

Dorazí všemi oblíbené Sváťovo dividlo, dále z jižních Čech přijede divadelní společnost Koňmo a povypráví o starém vlkovi a Červené Karkulce. Ve středu festival zakončí Divadlo loutek z Karlových Varů. Podrobný program celého loutkového festivalu mohou diváci najít na www.mkzltm.cz/divadlo.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Daniela Kekrtová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -