Úterý, 23 dubna, 2024
-1.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiOkresní kolo ZUŠ určilo vítěze i postupující do kraje   

Okresní kolo ZUŠ určilo vítěze i postupující do kraje   

Litoměřice – Po  lednových školních kolech pokračují soutěže žáků základních uměleckých škol okresními koly. To litoměřické mají po pátku 24. února za sebou hráči na dechové a smyčcové nástroje. Soutěže v sále ZUŠ Litoměřice se zúčastnilo celkem 12 soutěžních skupin a souborů.

V kategorii „komorní hra s převahou smyčcových nástrojů“ se absolutním vítězem stalo  Violoncellové trio ZUŠ Litoměřice (Beldová, Kloučková, Pallasová – ved. uč. J.Knotte), v „komorní hře s převahou dechových nástrojů“  ocenila porota nejvýše Duo fléten s klavírem ZUŠ Roudnice (Halaby, Masárová, Černá – ved.uč. Maťáková, Kolaříková). Kromě těchto postupuje do krajského kola dalších devět soutěžících skupin a souborů (KK „dechy“ budou 6.března v Mostě, KK 25.března „smyčce“ v Litoměřicích). Nejvíce postupujících do „kraje“ má roudnická ZUŠ (6), dále ZUŠ Litoměřice (3) a ZUŠ Lovosice (2). 

Většina soutěžících příjemně překvapila výběrem skladeb. Porotu v čele s pedagogem HAMU Tomášem Strašilem mj. zaujal flétnový kvintet z lovosické ZUŠ.  

Soutěže pomáhají rozvíjet schopnosti talentovaných žáků, porovnávat vzájemně výsledky studia a v neposlední řadě slouží i k výměně zkušeností.

Text: Mirek Zimmer

Foto: Jana Červinková, Dominika Valešková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -