Gastrocentrum Pohoda zve na palačinky i na boloňské špagety

0
145

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích i v následujícím týdnu „vytrhne trn z paty“ všem, kteří ve všední dny nestíhají nebo nemohou vařit. Od pondělí do pátku Vám tady nabídnou denně pět jídel a jednu polévku. Naobědvat se můžete za 88,- Kč, obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin.

V pondělí 27. února přijďte na palačinky s marmeládou a kakao. Pokud sladkému neholdujete, možná Vám udělá radost kuřecí stehno na paprice s knedlíkem. Budou i vepřenky s bramborem a vepřové maso se žampionovou omáčkou a rýží. V sekci salátových jídel je v pondělí salát s nivou, cherry rajčátky a dýňovými semínky. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s ovesnými vločkami.

V úterý 28. února jsou tahounem nabídky vepřové výpečky se zelím a knedlíkem. Pokud na tuhle klasiku nejste, třeba oceníte smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Nebo vám přijdou vhod putimské nudličky s dušenou rýží. Své strávníky určitě najde i sucotash – směs fazolí, zeleniny a masa –  který na Pohodě podávají s chlebem. Salát s červenou rýží a uzeným sýrem Vás nezklame, pokud si potřebujete pohlídat linii. A bude samozřejmě i polévka – tentokrát brokolicový krém se slaninou a krutony.

Ve středu 1. března si přijďte užít přírodní vepřový řízek s bramborovou kaší. Nebo vsaďte na klasiku českých restaurací – maso dvou barev s rýží. Chutnat Vám bude určitě i řecká musaka. Ve čtvrteční nabídce je také malostranská kotleta s těstovinami. Salát s červenou řepou a kozím sýrem se na Pohodu pravidelně vrací – a není to náhoda. Je totiž fantastický! Středeční polévka je hrstková.

Ve čtvrtek 2. března si nenechte ujít záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem. Chybět nebudou ani oblíbené boloňské špagety se sýrem. Fanoušci jednoduchých (ale přesto chutných) jídel určitě potěší studentský řízek s bramborovou kaší. Pokud jste si do teď nevybrali, zkuste vepřový plátek po vídeňsku nebo zkuste zdejší vyhlášený Cézar salát. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s játrovými noky.

V pátek 3. března bude v nabídce gulášovka. Tahounem pátečního jídelního lístku jsou ovšem dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Dozlatova usmažený kuřecí řízek s bramborovou kaší půjde určitě také „na dračku.“ Za ochutnání rozhodně stojí také vepřový džuveč – jihoevropské jídlo podobné našemu rizotu. Kontroverzním jedlíkům určitě přijde vhod cikánský guláš s těstovinami. A salátová nabídka? Salát se zelenými fazolemi a cottage sýrem udělá radost gurmánům i dietářům.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích, v ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Školáci opět navrhují, co ve městě zlepšit. Fórum na ZŠ Lingua Universal
Další článekLOVOSICE: Ve městě vzniklo Zastupitelstvo mládeže
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno