Mondi Štětí vydává SEAT report o vnímání a vlivu společnosti na okolí

0
105

Štětí Společnost Mondi Štětí, největší výrobce papírových obalů a buničiny na českém trhu, zveřejnila report s výsledky procesu SEAT, který se uskutečnil v květnu 2022. Ten je založen na rozhovorech s účastníky z různých zainteresovaných skupin (tzv. stakeholders), které pro zajištění objektivity realizuje nezávislá třetí strana.

Cílem bylo lépe porozumět vnímání společnosti Mondi Štětí a dopadu jejího provozu v regionu i uvnitř firmy. Publikovaná zpráva, dostupná v češtině i angličtině na webových stránkách Mondi Group,  shrnuje nejen zjištění, která vyplynula z podnětů a názorů těchto skupin, ale také odpovědi vedení papírny Mondi Štětí.

Do procesu Mondi SEAT se zapojilo celkem 130 účastníků z řad zaměstnanců, zástupců místních komunit, obcí, zákazníků, dodavatelů a dalších. Management Mondi Štětí následně zjištění zvážil a připravil odpovědi i konkrétní kroky a opatření pro zlepšení různých oblastí v budoucnu.

„Jsem velmi rád za upřímnou zpětnou vazbu, kterou jsme prostřednictvím SEAT procesu získali. Potvrdila nám, že se zaměřujeme na vylepšení přesně v těch oblastech, po kterých volá i naše okolí. Některá opatření jsme už zrealizovali. Například jsme navýšili počet parkovacích míst u závodu a otevřeli jsme druhý vjezd, abychom snížili riziko vzniku dopravních kolon. Dostali jsme i další podněty, nad kterými při plánování budoucích aktivit budeme přemýšlet a budeme se snažit je zohlednit,“ říká Roman Senecký, generální ředitel společnosti Mondi Štětí.

Hlavní informace ze zprávy shrnuje video, které je ke shlédnutí na YouTube kanálu Mondi Group zde.

O procesu Mondi SEAT                                            

Procesy Mondi SEAT jsou postavené na otevřených rozhovorech se zástupci místních zainteresovaných skupin (tzv. stakeholders), které pro zajištění objektivity vedou odborníci nezávislé třetí strany. Cílem je lépe porozumět vnímání společnosti Mondi a dopadu jejího provozu uvnitř samotné firmy i v regionech, ve kterých působí.

„Náš proces SEAT je pro nás jedinečnou platformou, která nám umožňuje pozvat klíčové zainteresované strany a otevřeně hovořit o tématech, která jsou pro ně důležitá. Doufáme, že se nám tímto daří posilovat důvěru a porozumění. Dialog zprostředkovává třetí strana, která zajišťuje neutralitu, odbornost a důvěryhodnost,“ vysvětluje Gladys Naylor, vedoucí oddělení udržitelného rozvoje Mondi Group.

Od roku 2005 absolvovalo nejméně jednou proces SEAT 86 % papíren a lesnických provozů skupiny Mondi. Všechny reporty SEAT jsou k dispozici zde.

Autor: Milena Hucanová

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Další zájezd za sněhem – Tanvaldský Špičák – registrace do čtvrtka!
Další článekFOTOGALERIE: Školní fórum na ZŠ Lingua Universal
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno