Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLOVO Divadlo bude v neděli patřit vážné hudbě

LOVO Divadlo bude v neděli patřit vážné hudbě

Lovosice – LOVO Divadlo v Centru kultury Lovoš bude tuto neděli 19. února patřit milovníkům klasické hudby. Koncert, na kterém vystoupí Klasické dechové trio a Klárovo kvarteto, začíná v 17 hodin. Přijďte!

Vstupné je 150,- Kč. Uslyšíte skladby G. Verdiho, J. Offenbacha, W. A. Mozarta a dalších. Z hudebních nástrojů uvidíte například housle, klarinet, violu nebo fagot.

Vstupenky si můžete pořídit on-line ZDE.

Klasické dechové trio vzniklo na základě nabídky Čs. rozhlasu v Hradci Králové. Hudebníci dostali lákavý úkol natočit souborně pět Divertiment pro dva klarinety a fagot W. A. Mozarta. Společný zájem o komorní hudbu a snaha o další umělecký růst vedly záhy k rozšíření jejich repertoáru (J. Haydn, J. Mysliveček, I. Pleyel, F. X. Dušek, čeští anonymové z 18. stol.) a i k veřejné koncertní činnosti.Členové souboru jsou absolventy AMU v Praze a JAMU v Brně. Jiří Šlégl působil v Komorní filharmonii Pardubice, Bohumír Šlégl v pražské Komorní opeře a David Urban je členem Filharmonie Hradec Králové. Všichni jsou pravidelně zváni ke spolupráci s jinými hudebními ansámbly.

Více zde: https://klasicke-dechove-trio.webnode.cz/

Klárovo kvarteto je komorní soubor členů orchestru ND v Praze, který vznikl v r.1988. Během své existence si kvarteto vybudovalo neobyčejně pestrý repertoár, kterým se odlišuje od jiných smyčcových kvartet. Vedle skladeb barokních, klasických a romantických autorů si posluchači přáli slyšet i hudbu salonní, operetní a filmové melodie, muzikály, evergreeny, swing, jazz, pop až po skladby Beatles.

Více zde: https://www.klarovokvarteto.cz/cs/

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -