Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceStarosta poděkoval poctivému školákovi, jenž vrátil nalezenou peněženku

Starosta poděkoval poctivému školákovi, jenž vrátil nalezenou peněženku

Litoměřice – Skutečně poctivě se zachoval chlapec navštěvující jednu z litoměřických škol, který před nedávnem našel na ulici peněženku s hotovostí a doklady. Nález si neponechal a odevzdal ho v městském infocentru na Mírovém náměstí.

Tamní pracovnice následně podle jména uvedeného na dokladech kontaktovaly prostřednictvím sociálních sítí majitele, který si peněženku přišel s úlevou vyzvednout.

Svědomitému Samuelovi, který je žákem osmé třídy Základní školy speciální, Základní školy praktické a Praktické školy v Litoměřicích, přišel dnes dopoledne do školy za jeho poctivost poděkovat starosta Litoměřic Radek Löwy.

„Přál bych si, aby se každý v takové situaci zachoval jako ty. Můžeš být ostatním příkladem,“ pochválil starosta školáka a jako odměnu mu předal balíček s několika drobnými dárky.

Uznání se Samuelovi dostalo také od ředitele školy Jana Preisse, který žáka za jeho chvályhodné a dobrosrdečné jednání ocenil před ostatními spolužáky přes školní rozhlas.

K podobnému případu došlo v Litoměřicích i loni v říjnu. Tehdy desetiletý hoch cizí nalezenou peněženku odevzdal přivolaným policistům, kteří se postarali o navrácení jejímu majiteli.  

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -