Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyV Divadle Karla Hynka Máchy bude hrát klavíristka Jitka Čechová

V Divadle Karla Hynka Máchy bude hrát klavíristka Jitka Čechová

Litoměřice – Divadlo Karla Hynka Máchy bude v pátek 17. února hostit koncert jedné z nejvýznamnějších českých pianistek – Jitky Čechové. Přijďte!

Uslyšíte skladby Bedřicha Smetany, Josefa Suka, Leoše Janáčka, Vítězslava Nováka a Jaroslava Ježka. Koncert začíná v 18 hodin. Vstupné 200,- Kč. Lístky pořídíte ZDE.

Jitka Čechová vystupuje sólově  i jako členka Smetanova tria. Těžiště jejího repertoáru představují díla českých autorů, která hraje i v zahraničí. Oceňována je především pro svou empatii a preciznost při přístupu ke skladbám, vynikající techniku a emoční nasazení.

Jitka Čechová spolupracuje s vydavatelstvím Supraphon, pro které natočila řadu nahrávek. V roce 2014 například dokončila  kompletní nahrávku klavírních děl Bedřicha Smetany (8 CD), která sbírá ocenění významných hudebních kritiků a časopisů v tuzemsku i zahraničí.

V posledních letech vedla Jitka Čechová mistrovské kurzy – kromě Prahy například v Londýně, v USA nebo v Brazílii.

Přezdívá se jí „první dáma českého klavíru.“

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -