Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPomozte v Dušníkách vybudovat pohádkovou školní zahradu!

Pomozte v Dušníkách vybudovat pohádkovou školní zahradu!

Dušníky – Nadace Proměny aktuálně zaštiťuje veřejnou sbírku pro Mateřskou školu v Dušníkách, která má jeden velký sen. Chtěla by zvelebit svoji školní zahradu a umístit do ní například vyvýšené záhony, hmyzí domečky, hmatový chodník nebo ohniště, u kterého by se mohli všichni scházet.

„Ještě v roce 2016 se pozemek naší mateřské školy podobal spícímu království z pohádky O Šípkové Růžence. Trnité šlahouny, kam oko dohlédlo, dosluhující herní prvky, zestárlé náletové dřeviny, pozůstatky zdiva, zbytek nefunkčního oplocení. Zkrátka místo bez života. Dali jsme se ale do práce a postupně jsme naši zahradu začali probouzet k životu a navazovat na její původní podobu. Vysázeli jsme stromy a keře, přivedli sem vodu, doplnili herní prvky. Máme tak dobrý základ, na kterém můžeme stavět naši vysněnou pohádkovou zahradu. Zahradu originální, proměnlivou, zábavnou i tajemnou. Místo, kde budou děti moci objevovat a experimentovat, relaxovat a hrát si. Našim největším přáním je maximálně využít vzdělávací potenciál našeho rozlehlého pozemku a proměnit školní zahradu v inspirativní prostředí, které bude sloužit i širší komunitě rodičů a místních lidí,“ uvedla ke sbírce mateřská škola, kterou navštěvuje 24 dětí. 

Na svůj záměr školka potřebuje 60 tisíc korun. Do sbírky můžete přispět ZDE.

Webové stránky Mateřské školy v Dušníkách jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -