Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyVavříny pro nejlepší v oblacích, "žákajda" pro prezidenta

Vavříny pro nejlepší v oblacích, „žákajda“ pro prezidenta

Roudnice n.L. – Hotel Spitfire roudnického aeroklubu byl včera odpoledne místem vyhlášení ankety „Letecký sportovec roku 2022“. Aeroklub ČR tak ocenil nejlepší sportovce, kteří reprezentovali náš letecký sport nejen doma, ale i ve světě.

Na pomyslný nejvyšší stupínek vystoupal tým parašutistů ASO prostějovské Dukly Jiří Gečnuk, Petr Chládek, Miloslav Kříž, Hynek Tábor a Oldřich Šopr, trojnásobní mistři světa v kombinaci i v seskoku na přesnost přistání.

Ceny jim předali dva prezidenti – nově zvolená hlava státu Petr Pavel a současný prezident Aeroklubu ČR Vlastimil Dvořák. Do ceremoniálu se zapojili i další hosté, mezi nimiž byli mj. ministr dopravy Martin Kupka, herec Ondřej Vetchý režisér Václav Marhoul, muzikant Mirai Navrátil a samozřejmě činovníci sportovních svazů. Bylo příznačné, že to vše se odehrávalo v sále, jehož strop zdobil velký vrchlík padáku.

 Úsměvným momentem v úvodu aeroklubácké slávy bylo, když prezident letců předal tomu prvnímu žákovskou knížku s „pololetním“ vysvědčením za jeho dosavadní úsilí.  Samé jedničky „kazil“ generálovi/prezidentovi jen předmět „Úsměv na kameru“, ze kterého mu letci dali dvě minus… Jak ale naznačují snímky, generál se už od té doby mírně polepšil. 

 Součástí „Leteckého sportovce 2022“ po skončení ceremoniálu byly na roudnickém letišti letové ukázky.

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -