Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceZŠ Antonína Baráka představuje školní parlament

ZŠ Antonína Baráka představuje školní parlament

Lovosice – Na Základní škole Antonína Baráka v Lovosicích pracuje v úzké spolupráci s vedením školy a koordinátorem z řad vyučujících školní parlament 1. a 2. stupně. Cílem žákovské samosprávy je vytvářet pocit sounáležitosti ke škole, zlepšovat komunikaci mezi žáky a učiteli, vést žáky k zodpovědnosti a pozitivně ovlivňovat dění ve škole.

Zástupci Školního parlamentu se pravidelně setkávají na pracovních schůzkách, na nichž přednášejí návrhy a připomínky svých spolužáků hlavně ke školnímu prostředí  a  vzájemnému soužití.

Na podnět školního parlamentu byla např. do tříd dána nová zrcadla, přidány lavičky na sezení nebo byl pořízen automat na zdravou svačinku.

Školní parlament také organizuje různé měsíční aktivity. Jednou z posledních byla akce školního parlamentu 1. stupně  tzv. Pyžamový den, kdy si nejen žáci, ale i paní učitelky, doslova užili výuku v pohodlí. Dorazili totiž do školy v pyžamech, županech a nočních košilích.

A co chystá školní parlament 2. stupně?  Aktuálně se připravuje na Den společenského chování a oblečení, tzv. SUIT – UP DAY. V tento všední den si žáci obléknou sváteční šaty: košile, šaty, motýlky a vše, co z nich udělá pravého gentlemana či nóbl dámu. 

Děti tak zažijí tento netradiční den ve velkém stylu a hlavně si uvědomí, že slavnostní oblečení je spojené s chováním respektujícím všechna pravidla správné etikety.

Autor: ZŠ Antonína Baráka, Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -