Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTříkrálová sbírka Diecézní charity Litoměřice překonala loňský rekord

Tříkrálová sbírka Diecézní charity Litoměřice překonala loňský rekord

Litoměřice – Diecézní charita Litoměřice vyslala do obcí a měst na tři sta dobrovolníků, kteří prvních patnáct lednových dní koledovali a žehnali lidem. Tři králové měli k dispozici celkem 160 úředně zapečetěných pokladniček. V uplynulém týdnu začalo průběžné rozpečeťování a počítání vykoledovaných peněz.

„Dnes došlo k otevření posledních kasiček a již je znám jejich konečný obnos: 646.750Kč. Pokud k tomu přičteme i bezhotovostní platby, aktuální výsledek je k dnešnímu dni 659.350Kč,“ oznamuje Veronika Krištofová, koordinátorka Tříkrálové sbírky litoměřické diecéze. „Obsah pokladniček v loňském roce byl ve výši 502.988Kč, po započítání bezhotovostních plateb byl celkový výtěžek 525.371Kč. Rozdíl oproti loňsku je tedy více než 130.000Kč,“ dodává Krištofová.

„Výsledek letošní Tříkrálové sbírky nás velmi mile překvapil. Vážíme si toho, že nám dárci zachovali přízeň i v této, pro mnohé nelehké, době. Jen díky těmto darům můžeme skutečně pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují: seniorům, nemocným, handicapovaným, rodinám v těžké životní situaci apod.“, s vděčností říká Mgr. Karolína Wankovská, DiS., ředitelka Diecézní charity Litoměřice.

„Děkujeme všem, kteří se do Tříkrálové sbírky zapojili, zejména dobrovolníkům, koledníkům, starostům, základním školám a především dárcům, kteří mají doslova srdce na dlani,“ děkuje Eva Hadašová, tisková mluvčí Diecézní charity Litoměřice.

Ačkoli tři krále v ulicích už nepotkáte, Tříkrálovou sbírku je možné podpořit až do 30. 4. 2023 prostřednictvím Online koledy na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz.

Autor: Eva Hadašová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -