Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tentokrát nabízí žemlovku i pštrosí vejce

Gastrocentrum Pohoda tentokrát nabízí žemlovku i pštrosí vejce

Litoměřice – Litoměřické Gastrocentrum Pohoda Vám má i tento týden co nabídnout. Od pondělí do pátku tady pro Vás budou vařit pět jídel a každý den jinou polévku. Naobědváte se za sympatických 88,- Kč, obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin.

V pondělí 23. ledna je tahounem nabídky zdejší vyhlášená koprová omáčka s vepřovým masem a knedlíkem. Nebo vsaďte na květákové placičky s cuketou a sýrem. Bude k nim bramborová kaše a zeleninová přízdoba. Je to lehké a velice dobré jídlo, které bude chutnat i vegetariánům. Opečená jaternice s kysaným zelím a bramborem – to je klasika, která nezklame. Pokud jste si do teď nevybrali, možná bude vítězem mexický guláš s rýží. A jestli držíte dietu, udělejte si radost salátem s kozím sýrem a mandlovými lupínky – je fantastický. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s krupicí a vejci.

V úterý 24. ledna přijďte na žemlovku s jablky a tvarohem nebo na vepřový řízek s bramborovou kaší. Pokud byste raději něco lehčího, zkuste rizoto z bulguru  s kuřecím masem a zeleninou. Nezklame ani Novohradský vepřový plátek s těstovinami. Jedná se o plátek masa s omáčkou ze zeleniny. Pokud si netroufáte, můžete zkusit klasiku – těstovinový salát s kuřecím masem. Polévka je v úterý čočková.

Ve středu 25. ledna přijďte bramboračku s kroupami. Z hlavních jídel je tahounem nabídky kuře ala bažant s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Stát za to budou určitě také konopišťské medailonky s rýží. Domácí bramborák s uzeninou je na Pohodě neustále se vracející evergreen – na žádost strávníků. A dlouho se na pultu určitě neohřeje ani pštrosí vejce s bramborovou kaší. A v sekci salátových jídel je ve středu ledový salát s hermelínem a granátovým jablkem.

Ve čtvrtek 26. ledna si přijďte pro bramborové vdolky se špenátem. Bude i přírodní kuřecí plátek a šťouchané brambory se slaninou. Segedínský guláš s knedlíkem potěší „pořádné chlapy“ a taky fandy české klasiky. Sýrová omáčka se šunkou a těstovinami se na pultu taky určitě dlouho nezdrží. Nebo si dejte zdejší Cézar salát – je výborný. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s játrovými noky.

V pátek 27. ledna přijďte na gulášovku. V páteční nabídce je vepřová kýta na smetaně s knedlíkem a čertovská jatýrka s dušenou rýží. A jak už je na Pohodě dobrým zvykem, v pátek si můžete dát i sladké jídlo – tentokrát domácí buchty a kakao. No a nebo Vás možná potěší smažený hermelín s bramborem a tatarkou. Ledový salát s tuňákem a vejcem potěší všechny, kteří se rozhodli v lednu odlehčit jídelníček.

Gastrocentrum Pohoda najdete v litoměřické ulici Na Vinici 2244, v ulici Žižkova 2 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -