Čtvrtek, 28 března, 2024
11.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiV Máji je „výtvarno“

V Máji je „výtvarno“

LitoměřiceNávštěvníci kina Máj v Litoměřicích mohou v jeho předsálí zhlédnout výstavu prací žáků výtvarného oboru místní ZUŠ. Soubor, který zahrnuje více než tři desítky obrazů vzniklých technikou malby, kresby, grafiky i koláže, je výběrem prací z minulého roku a k vidění tam bude ještě do konce měsíce.

Mladí výtvarníci na nich pracovali v ateliérech pod vedením zkušených pedagogů Jana Choury a Jany Veselé.  

Výstavy výtvarného oboru ZUŠ v Litoměřicích mají tradici, kromě kina je   dalším místem třeba městská knihovna nebo gotický hrad, kam se vracejí vždy po dvou letech. Právě na hradě bývá vzhledem k prostoru expozice nejrozsáhlejší, výtvarníci se tam mohou více „rozmáchnout“. Letošní výstavu připravují na květen. Zmíněný obor v litoměřické ZUŠ navštěvuje v tomto školním roce 161 žáků.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -