Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaStátní oblastní archiv v Litoměřicích zahajuje novou výstavu

Státní oblastní archiv v Litoměřicích zahajuje novou výstavu

Litoměřice – Státní oblastní archiv v Litoměřicích zve Vás a Vaše přátele na slavnostní zahájení výstavy s názvem „Dneska ctí tě za svatého, zítra budeš sviňák.“ Výstava bude v budově archivu v litoměřické Krajské ulici 48/1 zahájena ve čtvrtek 19. ledna v 17 hodin.

Jedná se o putovní expozici, která připomene osudy dvaceti československých občanů, kteří byli vězněni v koncentračním táboře Flossenbürg v Německu.

Mezi představenými osobnostmi jsou moravský zemědělec, židovská malířka z Prahy, sudetoněmecký komunista, historik ze západních Čech, česko-německý žurnalista, diplomat ve službách prezidenta republiky nebo americký filmový režisér původem ze Slovenska. Zobrazované životní epizody současně přibližují proměnlivé dějiny Československa 1918 do roku 1992.

Výstava připomene 15 Čechoslováků z celkem 4.500 vězněných. Expozice bude ve Státním oblastním archivu k vidění až do 10. března.

Prohlédnout si ji můžete v pondělí a ve středu v době od 8 do 17 hodin a v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15 hodin. V pátek je výstava přístupná po domluvě.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -