Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve i na škubánky s mákem a na svíčkovou

Gastrocentrum Pohoda zve i na škubánky s mákem a na svíčkovou

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích pochopitelně vaří i v novém roce. Pokud se potřebujete dobře naobědvat, zkuste to tam. Každý den mají na výběr z pěti hlavních jídel – polévka samozřejmostí. Najíte se za 88,- Kč (hlavní jídlo), polévka stojí 11,- Kč. Výdej obědů od 10.30 do 14 hodin.

V pondělí 16. ledna se bude podávat čínská kuřecí směs s rýží a bratislavské plecko s knedlíkem. Řecký salát s mozarellou a sušenými rajčaty potěší všechny, kteří potřebují po Vánocích jídelníček trochu odlehčit. Zeleninové lečo s klobásou a bramborem potěší fandy české klasiky. A své fandy si určitě najdou také škubánky s mákem. Pondělní polévka je frankfurtská.

V úterý 17. ledna je na lístku drůbeží zeleninová polévka s drobením. Stavit se můžete také na holandský řízek s bramborovou kaší nebo na maďarský guláš s těstovinami. Fazolové lusky na smetaně s bramborem určitě také nezklamou. A v úterý bude i jídlo“pro pořádné chlapy“ – krkovice s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. V sekci zdravějších jídel je v úterý pohankový salát s tofu.

Ve středu 18. ledna by vám neměl ujít kuřecí steak a šťouchané brambory. Bude také vepřová pečeně na paprice s knedlíkem. Nebo vsaďte na smažený květák s bramborem a tatarkou – tohle jídlo nikdy nezklame. Špagety s kuřecím masem potěší milovníky těstovin. Na pultě bude také ledový salát s ředkvičkami a sýrem, ve kterém mimo jiné najdete  dva druhy ředkviček, bylinky a krutony. A polévka? Ta je ve středu brokolicová se slaninou. Krutony samozřejmostí!

Ve čtvrtek 19. ledna českou klasiku zastupují špekové knedlíky s cibulkou. Pokud to není vaše gusto, zkuste špenátové palačinky s houbovou náplní nebo vepřovou roládu s bramborem. Frankfurtská pečeně s těstovinou si určitě také rychle najde strávníky. A pokud jste příznivci lehčí stravy, vsaďte ve čtvrtek na Cézar salát – na Pohodě ho dělají dobře a poctivě. Římské listy, krutony, parmezán, kuřecí maso i hrubozrnná hořčice. To vše v něm najdete. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s masovými noky.

V pátek 20. ledna přijďte na kulajdu a na borůvkové knedlíky s tvarohem. Tahounem páteční nabídky je hovězí svíčková s knedlíkem. Rizoto z vepřového masa s červenou řepou ocení ti, kteří vyhledávají jednoduchá, ale dobrá jídla. Bude i smažená kotleta s bramborovou kaší a salát s kuskusem a balkánským sýrem. Je to na Vás.

Gastrocentrum Pohoda najdete v litoměřických  ulicích Žižkova 2, Na Vinici 2244 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -