Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoDíky Mondi se cena tepla pro obyvatele Štětí zvýší minimálně

Díky Mondi se cena tepla pro obyvatele Štětí zvýší minimálně

ŠTĚTÍ: Společnost Energie AG Bohemia oznámila cenu tepla pro koncové zákazníky ve Štětí na rok 2023. Cenový nárůst by neměl být vysoký, dle společnosti by se měla cena tepla zvednout zhruba o čtyři procenta.

Navzdory velkým skokům v cenách všech druhů paliv, elektřiny, a i ostatních nákladových položek, se podařilo výrobci tepla, tedy společnosti Mondi Štětí, udržet pro obyvatele města Štětí jen mírný růst ceny tepla na rok 2023.

Dle slov dodavatele připravila společnost RATE kalkulaci tepla bez nárůstu nákladů tak, že cena tepla pro koncové zákazníky na rok 2023 je jen o přibližně 4% vyšší než v roce 2022, a v roce 2023 bude patřit vůbec k nejnižším cenám tepla v České republice.

Zdrojem tepla pro většinu občanů Štětí jsou energetické zdroje ve výrobním areálu Mondi Štětí. „Teplo, které se v Mondi vyrábí především z obnovitelných zdrojů, se následně horkovodem předává distributorovi tepla. Společnost R A T E s.r.o., která je od roku 2022 součástí skupiny Energie AG Bohemia, zajišťuje spolehlivý a energeticky úsporný chod více než 20 kilometrů potrubí a množství výměníkových a předávacích stanic tak, aby obyvatelé Štětí měli vždy svou příjemnou tepelnou pohodu jak v bytových, tak i rodinných domech, ve školách či kancelářích,“ informoval za společnost Energie AG její ředitel Pavel Matějka.

„Jsem opravdu potěšen, že v době roztočené inflační spirály, a tedy trvale vzrůstajících cen zvláště u energií, se podařilo našemu výrobci tepla – společnosti Mondi Štětí a.s. – jakož i jeho distributorovi – firmě ENERGIE AG – udržet pro příští rok ceny tepla a teplé vody na uzdě, a že obyvatelé našeho města nemusí ze svých kapes zbytečně vytahovat tolik peněz navíc. Považuji to za velmi seriózní a zodpovědný přístup! Cenový vývoj v této oblasti tak budeme i nadále z pozice vedení města bedlivě sledovat,“ uvedl k novému ceníku starosta města Miroslav Andrt.

Firma R AT E s.r.o. připravuje do budoucna velký soubor investic nejen na zmodernizování a prodloužení životnosti distribuční sítě, ale taktéž na další snížení energetických ztrát centrálního zásobování teplem. Jako cíl si předsevzala také instalaci fotovoltaických elektráren na střechy vhodných výměníkových stanic. Jako první vyrostla elektrárna na střeše výměníkové stanice u ZŠ Ostrovní a již v roce 2022 začala pomáhat snižovat elektrickou spotřebu nutnou pro dodávky tepla.

Zdroj: https://www.steti.cz/

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -