Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKnihovna Karla Hynka Máchy mění grafický vizuál

Knihovna Karla Hynka Máchy mění grafický vizuál

LitoměřiceSe začátkem nového roku se Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích s novým logem připojí k jednotnému grafickému vizuálu města.

Autorkami grafické identity, jíž dominuje logo se stylizovanou knihou a vlnkou jako symbolem pro řeku Labe, jsou Eva Vopelková a Petra Kalousková z litoměřického Studia Svéráz. Ve svém návrhu pro knihovnu uplatnily svěží styl laděný do modré a zlaté barvy, který koresponduje s grafickým vizuálem Litoměřic a ostatních městských organizací. 

Knihovna návštěvníkům nabízí nejen základní servisní služby, jako jsou výpůjčky knih, ale i bohatý i kulturní program nabitý rozmanitými událostmi. Je to místo, kde by měl návštěvník získat informace, najít odpočinek a inspiraci. Grafický vizuál tedy odráží všechny tyto faktory. 

Obsahem nového vizuálu pro knihovnu jsou značka, barevnost, písmo, možnosti aplikace vizuálního stylu, externí tiskoviny a e-mailové podpisy.

„Základním motivem jsou abstraktní tvary knihy. Tak jako každá kniha má svůj příběh, i tento modifikovatelný objekt pracuje pokaždé s jiným obsahem. Můžeme na něj reagovat ilustrací, vkládat do něj či za něj fotografii nebo použít více pohledů dohromady, a vytvořit tak „hejno letících knih,“ uvádí v grafickém manuálu Studio Svéráz.

Nový vizuál se propíše již v lednu do tištěných materiálů, jako jsou skládací programy a plakáty, ale také do elektronické propagace v podobě bannerů na obrazovkách, emailových podpisů, sociálních sítí a webových stránek.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -