Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZachránit Vánoce pomohl ženě litoměřický kamerový systém

Zachránit Vánoce pomohl ženě litoměřický kamerový systém

Litoměřice – Kamerový systém provozovaný litoměřickou městskou policií zachránil ženě letošní Vánoce. V období před Štědrým dnem se na strážníky obrátila zdrcená žena, že byla na vyšetření v nemocnici a někde před ní ztratila peněženku. Uvnitř prý měla více než 10 tisíc korun na nákup vánočních dárků.

S hlídkou MP se na místě podařilo upřesnit místo pohybu a časový úsek, ve kterém se v okolí nemocnice pohybovala. Ačkoliv od ztráty peněženky uběhla delší doba a pravděpodobnost zpětného nálezu v takto frekventovaném místě byla malá, pokusila se MP s pomocí městského kamerového systému zpětně zjistit sled událostí. Při vyhodnocování se podařilo dohledat jak pohyb ženy, tak i předpokládané místo ztráty peněženky. Na něj byla hlídka MP i s poškozenou nasměrována a opravdu se na daném místě v zasněženém travním porostu podařilo peněženku i s celým obsahem nalézt, což ženu nesmírně potěšilo.

„Šlo o mimořádnou událost, protože většinou městský kamerový systém slouží spíše k odhalování protiprávního jednání a jejímu předcházení. Jsme rádi, že jsme jeho prostřednictvím mohli ženě pomoci,“ uvedl velitel MP Litoměřice Ivan Králik.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -