Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyVánoční Páni kluci ani letos nezklamou

Vánoční Páni kluci ani letos nezklamou

Litoměřice – Chlapecký sbor Páni Kluci má před sebou poslední koncert letošního roku – v pondělí 26. prosince od 15 hodin bude zpívat v Katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích! Buďte u toho a užijte si na druhý svátek vánoční krásný hudební zážitek!

Kromě Pánů kluků bude zpívat také mužský komorní sbor Páni z Kalicha.

Chlapecký sbor PÁNI KLUCI Litoměřice je jedním z pouhých pěti chlapeckých sborů v České republice. Byl založen svým sbormistrem Dr. Václavem Hančem Ph.D. v roce 1993, při Základní škole s rozšířenou výukou hudební výchovy v Litoměřicích, kde sbormistr působí jako ředitel. Páni kluci pořádají pravidelně své koncerty v Litoměřicích, koncertují po celé České republice, absolvovali několik zahraničních zájezdů (Německo, Rusko, Francie, Belgie, Itálie, JAR) a zúčastnili se několika mezinárodních festivalů.

Chlapecký sbor Páni kluci z Litoměřic chce propagovat téměř pozapomenuté chlapecké zpívání a dobře reprezentovat své město a Českou republiku nejen doma, ale i v zahraničí.

PÁNI Z KALICHA je mužský komorní  sbor, který tvoří chlapci a mladí muži, kteří prošli hlasovou změnou. Jsou to většinou studenti středních a vysokých škol.

Úvodní foto: Jan Cyterák

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -