Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTechnické služby se v Litoměřicích starají o desítky kilometrů chodníků

Technické služby se v Litoměřicích starají o desítky kilometrů chodníků

Litoměřice Varování meteorologů se vyplnila a Litoměřice se stejně jako další města a obce kvůli namrzajícím srážkám potýkaly od čtvrtečního odpoledne s ledovkou. Chodníky i komunikace, na kterých se tvořila souvislá vrstva ledu, ošetřovali pracovníci technických služeb města posypem od 15 do 24 hodin. Údržba chodníků následně pokračovala i dnes od 3 hodin a stále pokračuje.

Provozní ředitel a koordinátor Technických služeb města Litoměřice Vítězslav Votruba připomněl, že ve městě je dohromady několik desítek kilometrů chodníků. Většinu z těch frekventovaných se pracovníkům technických služeb podařilo uvést do schůdného stavu.

„Chodníky udržujeme podle plánu priorit komunikací a po celé zimní období držíme pohotovost tak, abychom včas zareagovali na tyto situace. Nicméně je nutné počítat s jistým zpožděním v důsledku délky spravovaných úseků,“ vysvětlil Vítězslav Votruba a požádal občany, aby v souvislosti s ledovkou byli opatrní a poučili i své děti, aby dávaly zvýšený pozor a chodily pouze po frekventovaných úsecích, kde se pohybuje více lidí a kde je plocha již schůdná.

„Zejména vedlejší plochy u chodníků jsou zrádné, protože se ošetřují hlavně pochozí části chodníků, kde se dostaneme s naší technikou. Ostatní plochy, obrubníky, parkoviště a jiná okolní místa mimo chodníkové linie mohou být stále velice kluzká,“ upozornil Vítězslav Votruba.

Výstraha meteorologů před ledovkou zůstává v platnosti i nadále. Pro Litoměřicko je platná zatím do zítřejší 13. hodiny.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -