Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceSběr použitých kapslí od kávy předčil očekávání

Sběr použitých kapslí od kávy předčil očekávání

Litoměřice – Již více než měsíc je možné odevzdávat do sběrného dvora v Nerudově ulici použité hliníkové či plastové kapsle od kávy.

Zájem veřejnosti o zpětný odběr této komodity mile překvapil pracovníky odboru životního prostředí (OŽP). „Nečekali jsme, že se za tak krátkou dobu nádoba na kapsle naplní. Tímto občanům děkujeme, že kapsle třídí a odevzdávají je ve sběrném dvoře,“ pochválila obyvatele města Miroslava Jirků, referentka OŽP městského úřadu.

„Za první měsíc přivezli lidé na sběrný dvůr 38 kg použitých kapslí. Nejdůležitější v tomto případě je, že nekončí na skládce,“ upozornila Miroslava Jirků s tím, že materiál z recyklovaných kapslí je následně využíván pro nové výrobky.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -