Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemROUDNICE N.L.: Kompletní rekonstrukce knihovny je hotová

ROUDNICE N.L.: Kompletní rekonstrukce knihovny je hotová

VIDEO: Roudnická Městská knihovna Ervína Špindlera začne příští rok v novém. Rozsáhlá rekonstrukce celé budovy, která knihovnu uzavřela na několik měsíců, je totiž hotová. Pracovníky knihovny teď ale čeká rozsáhlá revize knižního fondu. Tak jí to totiž ukládá zákon.
Knihovna má po rekonstrukci novou fasádu a dělala se také nová okna a nové podlahy. Proměnou prošly i toalety a v budově je nově zavedena teplá voda.
Rekonstrukce Knihovny Ervína Špindlera byla náročná i z toho důvodu, že roudnická knihovna disponuje více než osmačtyřiceti tisíci knížek. Naprostou většinu z nich bylo potřeba kvůli rekonstrukci přesunout jinam. Dočasný azyl našly v hale nedaleko zimního stadionu, která je ve vlastnictví města.
Přesný termín, kdy se Knihovna Ervína Špindlera otevře návštěvníkům, zatím není znám. Předpokládá se, že by to mělo být v lednu. Knihovna bude všechny včas informovat prostřednictvím svých webových stránek, stránek města Roudnice nad Labem a datum otevření bude také vyhlášeno v městském rozhlase.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -