Hudba času adventního ve čtvrtek v roudnické galerii

0
24

Roudnice nad Labem – Přijďte se ve čtvrtek 8. prosince do roudnické Galerie moderního umění a užijte si adventní hudbu středověku a baroka z Čech, Itálie, Španělska, Rakouska a Německa. Od 18 hodin bude v galerii hrát severočeský kvartet SOLIDEO Lístek na koncert stojí 150,- Kč.

Severočeský soubor SOLIDEO, který vznikl v roce 1998 (nejprve jako instrumentální duo), se specializuje na interpretaci instrumentální a vokální hudby gotické, renesanční a barokní. Od roku 2002 se prezentuje jako kvartet. SoliDeo využívá dobové hudební nástroje, které přímo pro tento soubor vyrábějí nástrojaři napříč republikou. Skladby jsou díky tomu velice autentické a stoprocentně Vás naladí na tu správnou vánoční notu.

Vstupenky na čtvrteční koncert v roudnické galerii koupíte přímo na pokladně galerie nebo on-line ZDE.

Při sestavování koncertního programu dbá soubor SOLIDEO na věkovou pestrost a různou hudební vyspělost publika. Proto vybírá skladby „stravitelné“ délkou a obsahem i pro méně zkušeného posluchače. Každou skladbu interpreti zajímavě uvedou a slovem představí i své nevšední hudební nástroje. Díky tomu jsou koncerty vhodné i pro mládež a všechny, kteří se tzv. „vážné hudby“ zbytečně obávají.

Koncerty se stávají zajímavé právě stálým střídáním hudebních nástrojů. Soubor vystupuje v dobových kutnách, které ještě podtrhují snahu umělců co nejvěrněji zprostředkovat hudbu historicky vzdálenou, ovšem posluchačovu uchu i srdci docela blízkou a srozumitelnou.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Severočeská galerie přichystala adventní program
Další článekROUDNICE N. L.: Dny otevřených dveří na Podřipské škole
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno