Pátek, 19 dubna, 2024
7.5 C
Litoměřice
DomůKulturaV litoměřickém Gotickém dvojčeti začala výstava „Na okamžik“

V litoměřickém Gotickém dvojčeti začala výstava „Na okamžik“

Litoměřice – Povedlo se! Výstavou v litoměřické galerii Gotické dvojče nazvanou „Na okamžik“ vyústila spolupráce šesti českých a zahraničních fotografů na stejnojmenném projektu. Podíleli se na ní Gaby Baltha z Německa, Dagmar Cettl z Rakouska, z české strany pak Petr Hermann, Miroslav Zimmer, Marcela Kubátová a Olga Stráníková.

„Každý se tématu zhostil po svém, někdo jej pojal jako zobrazení ploch, povrchů a struktur, další jako zachycení pohybu, či pomíjivou hru světel a stínů v prostoru i krajině. Přes rozdílnost přístupu tvoří výstava zajímavý celek. Součástí výstavy je i videoprezentace tvorby autorů,“ uvedla při čtvrteční vernisáži kurátorka výstavy Veronika Kotoučová z Kulturního centra Řehlovice.

Právě na aktivity centra, které se už více než dvě desítky let věnuje spolupráci českých a německých umělců, galerie pod vedením Lenky Holíkové navazuje.

Litoměřická výstava připravená s podporou česko-německého fondu budoucnosti a Města Litoměřice potrvá v Gotickém dvojčeti do 25.února 2023. Jste srdečně zváni. (Galerie je otevřená každý čtvrtek a pátek od 14 do 18:30, o sobotách od 10 do 14 h.)

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -